Açıklama
KUR’ÂN MÜDAFAASI
-el-Ecvibetü’l-Kur`âniyye `ale’l-es`ileti’l-Mesîhiyye Adlı Risaleye Reddiye
Âbidin Paşa / Edirne Müftüsü Mehmed Fevzî Efendi
Hazırlayan: Dr. Necati Günaydın
Kur’ân’a yönelik eleştiriler Hz. Peygamber’in hayatında ve vefatından sonra olduğu gibi, günümüzde de devam etmektedir. Bu eleştiriler karşısında İslam alimleri tarihte olduğu gibi bugün de duyarsız kalmayıp, gerek müstakil eserler yazarak, gerekse çeşitli makaleler kaleme alarak gerekli cevapları vermişler ve bir “Kur’ân Müdâfaası” geleneği oluşturmuşlardır.
Osmanlı son dönem bürokrat alimlerinden Âbidin Paşa’nın (1843-1906) Âlem-i İslâmiyyet-Müdâfaa Ve Arapçaya Tercümesi: Müdafaa ‘an Âlemi'l-İslâm adlı eserleri ve Edirne Müftüsü Mehmed Fevzî Efendi’nin (1826-1900) Nücûmü’l-ihtidâ fî rücûmi’l-a‘dâ adlı eseri bu geleneğin önemli örneklerindendir. Bu çalışmalar Mısır’da bir papaz tarafından Kur’an’a eleştiri olarak yayınlanan el-Ecvibetü’l-Kurʾâniyye ʿale’l-esʾileti’l-Mesîhiyye adlı risaleye reddiye bağlamında kaleme alınmışlardır.
Biz bu çalışmamızda Âbidin Paşa ve Mehmed Fevzî Efendi’nin adı geçen eserlerini neşir, tıpkıbasım ve günümüz Türkçesi olarak okurların istifadesine sunmuş bulunmaktayız.
ISBN: 978-605-4530-44-1
Kağıt: Kitap kağıdı
Kapak: Karton kapak
Ebat: 13.5 x 21 cm
Basım: 1. basım / 2026
Dil: Türkçe
Sayfa: 200